Foto: Tanjug/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Komandant američke vojske za region Pacifika Čarls Flin izjavio je da to što Rusija koristi severnokorejske projektile u napadima na Ukrajinu daje Pjongjangu retku priliku da testira svoje oružje u borbi i možda izvuče lekcije koje bi mogle da poboljšaju njihov učinak.

“Ne pamtim da je Severna Koreja imala laboratoriju na bojnom polju, kakvu im Rusi omogućavaju u Ukrajini“, rekao je Flin tokom posete garnizonu američke vojske Hamfris u blizini Seula, prenosi Blumberg.

Foto:EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN

On je dodao da to Severnoj Koreji daje priliku da dobije dragocene informacije o tehničkim pitanjima, procedurama i samoj municiji, dodajući da SAD pažljivo prate kako se to odvija.

POGLEDAJTE JOŠ:

Flin je istakao da će SAD uskoro rasporediti raketne sisteme srednjeg dometa u regionu Indo-Pacifika, ali nije naveo više detalja.

SAD, Južna Koreja i drugi optužili su Severnu Koreju da je Rusiji poslala svoje najnovije nuklearne balističke rakete koje je lako sakriti, brzo rasporediti i teško oboriti, a prema informacijama koje su ponudile SAD, reč je o “Hvasong-11“, širokoj klasi balističkih projektila kratkog dometa koji mogu pouzdano da pogode ciljeve sa visokim stepenom preciznosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar