Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV, Anatolii Stepanov / AFP / Profimedia, Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia, AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia,EPA-EFE/SERGEJ BOBYLEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Kremlj se protivi zapadnom embargu na isporuke nafte, koji stupa na snagu 5. februara, jer će takva odluka dovesti do daljih neravnoteža na tržištu, rekao je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Protivimo se tome, kao što smo već naveli. To će dovesti do dalje neravnoteže na međunarodnim energetskim tržištima. Naravno, preduzećemo mere predostrožnosti da zaštitimo svoje interese od rizika povezanih sa embargom“, rekao je Peskov.

Početkom decembra stupio je na snagu embargo na pomorske isporuke ruske nafte u Evropsku uniju, a zemlje članice EU su se takođe složile o ograničenju cene ruske nafte koja se isporučuje morem, postavljajući gornju granicu na 60 dolara po barelu, prenosi TAS S.

Od 5. februara 2023. godine stupaju na snagu slična ograničenja isporuke naftnih derivata iz Rusije, ali se još uvek ne zna tačan nivo cene.

BONUS VIDEO: U padu helikoptera u blizini Kijeva stradalo troje dece i vrh MUP-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar