FOTO: EPA-EFE/YAHYA NEMAH

Rusija podržava nameru Sirije da nastavi borbu protiv terorista i terorističkih grupa, uključujući one koje su Ujedinjene nacije stavile na crnu listu i i dalje pridaje veliki značaj saradnji sa turskim partenirma, ižjavio je danas protparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je uoči sastanka predsednika dve zemlje Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana u četvrtak u Moskvi istakao da Moskva ostaje posvećena sproazumu is Sočija i pozvao na poštovanje teritorijalnog integriteta Sirije, prenosi Tas s.

„Stav Moskve pred predstojeće razgovore ostaje nepromenjen i dosledan. To je isti onaj stav za koji su se u različitim prilikama zalagali ruski predsednik Putin, ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, kao i naša međuresorna radna grupa i međuresorna delegacija, koja je u poslednje vreme sarađivala sa turskim kolegama”, izjavio je Peskov.

Erdogan je ranije danas izrazio nadu da će na sastanku sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom u četvrtak biti dogovoreno primirje u Idlibu.

Dvojica predsednika razgovarće u trenutku povišenih tenzija, nakon što su prošle nedelje 33 turska vojnika ubijena u vazdušnim napadima u Idlibu.

Turska je na to odgovorila kontranapadom na snage sirijske vlade koje podržava Rusija.