Rusija pad avion Foto:Tanjug/Validated UGC video via AP

Rusko ministarstvo spoljnih poslova okrivilo je Ukrajinu za obaranje aviona Iljušin-76, kako piše BBC, bez pružanja dokaza.

Rusko ministarstvo odbrane sada tvrdi isto i dodaje da je njihov radar otkrio lansiranje dve ukrajinske rakete, piše portal.

U saopštenju ministarstva se navodi da je avion leteo iz Čkalovskog kod Moskve za Belgorod.

„Avion su uništile Oružane snage Ukrajine iz oblasti Lipci, Harkovska oblast, koristeći protivvazdušni raketni sistem. Radarska oprema Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije posmatrala je lansiranje dve ukrajinske rakete“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još...

Okrivljujući Ukrajinu za „zanemarivanje života svojih građana“, ministarstvo odbrane kaže da je razmena dogovorena za popodne na kontrolnom punktu Kolotilovka na rusko-ukrajinskoj granici. Ukrajinsko rukovodstvo je znalo da će ukrajinsko vojno osoblje biti preveženo vojno-transportnim avionima, dodaju Rusi.

Podsetimo, ruski transportni avion Il-76 u kom su se nalazili ukrajinski zarobljenici koji su transportovani na razmenu srušio se u Belgorodskoj oblasti. Iz Ukrajine su istovremeno stigle vesti da avion nije pao, već da je srušen. Međutim, ta vest je nekoliko sati kasnije povučena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar