Fotografija je ilustrativnog karaktera Foto:EPA/SERGEI ILNITSKY

Rusija planira da ponovo uspostavi neke međunarodne letove od 1. avgusta, ali će lista destinacija prvobitno biti ograničena na Tanzaniju, Tursku i Veliku Britaniju, saopštila je zamenica premijera Tatjana Golikova.

Golikova je rekla da opadanje broja zaraženih korona virusom u Rusiji omogućilo ponovno uspostavljanje međunarodnih letova sa aerodroma u Moskvi, Sankt Peterburgu i Rostova na Donu. Avioni sa ovih aerodroma ponovo će ici ka inostranstvu od 1. avgusta, i to za London, Istanbul, Ankaru i ostrvo Zanzibar u Tanzaniji. Od 10. avgusta biće uspostavljeni još neki letovi za Tursku, potvrdila je Golikova, a preneo Rojters.

Međunarodni letovi u Rusiji privremeno su ukinuti 30. marta, nakon uvođenja mera karantina u cilju borbe protiv korona virusa.

U Rusiji je do sada potvrđeno 800.849 slučajeva zaraze korona virusom, zbog čega se ova zemlja nalazi na četvrtom mestu u svetu, kao i 13.046 smrtnih slučajeva od posledica COVID-19, dok dnevni porast novoobolelih i dalje nastavlja da bude izražen u hiljadama.

Komentari

Svi komentari (0)