Ukrajina, rat
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Komandant 37. streljačke brigade Rusije pregažen je nedavno tenkom i hitno prebačen na lečenje u Ukrajinu. On je nakon nekoliko dana podlegao povredama, a zapadni zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman tvrdi da su ga ubile njegove trupe.

Komandanta 37. streljačke brigade pregazilo je rusko oklopno vozilo, nakon čega je zadobio teške povrede obe noge.

„Komandant brigade je ubijen od strane sopstvenih trupa, zbog gubitaka koje je pretrpela njegova brigada. Smatramo da su ga namerno ubile sopstvene trupe, tako što su ga pregazile tenkom“, rekao je neimenovani zvaničnik zapada za Politiko.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kako prenose pojedini zapadni mediji, ruski komandant je pregažen od strane vojnika, a potom na nosilima prebačen na lečenje u Belorusiju, gde je kasnije podlegao povredama.

Pored komandanta 37. streljačke brigade, izveštaji iz Ukrajine ukazuju na to da je general-potpukovnik koji je komandovao 49. armijom poginuo u borbama, što ga čini sedmim ruskim generalom koji je ubijen od početka invazije.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je prva faza vojne operacije u Ukrajini uglavnom završena i da će se fokusirati na potpuno „oslobađanje“ regiona Donbas na istoku Ukrajine.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo. 

BONUS VIDEO Sklonište u Lavovu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar