Ana Kotova Foto: Not specified / WillWest News / Profimedia

Ukrajinska tinejdžerka koja je pronađena živa u ruševinama stambene zgrade uništene ruskim raketnim udarom na njen 19. rođendan, sada se bori za život u bolnici nakon što je izgubila oko u bombardovanju.

Anu Kotovu su iz olupine izvukli vatrogasci koji su pretraživali uništenu zgradu u potrazi za preživelima nakon smrtonosnog napada u gradu Dnjepru na istoku Ukrajine u subotu.

Kotova, koja je slavila 19. rođendan kada je projektil pogodio njenu stambenu zgradu, zadobila je niz užasnih povreda i nalazi se na odeljenju intenzivne nege bolnice u Dnjepru gde su joj lekari izvadili oko.

Potresna fotografija prikazuje Kotovu kako leži u bolničkom krevetu, a njeno lice sada je neprepoznatljivo od posekotina i opekotina koje joj prekrivaju lice. Ostatak njenog tela, uključujući vrat, grudi i glavu, prekriven je zavojima dok doktori pokušavaju da spreče svaki rizik od infekcije.

Ana Kotova Foto: Not specified / WillWest News / Profimedia

Kovota, koja je pre samo nekoliko meseci objavila slike i video na kojima se smeši u maturskoj haljini na Instagramu, sada se suočava sa mesecima oporavka i biće prebačena u drugu bolnicu u Poljskoj na lečenje koje joj može spasiti život.

Njena prijateljica Tatjana, rekla je da je 19-godišnjakinja zadobila teške povrede u eksploziji.

Ana Kotova Foto: Not specified / WillWest News / Profimedia

„Moja prijateljica Ana Kotov je čudom preživela. Tog dana je slavila 19. rođendan, ali je teško povređena u ruskom napadu. Dok su joj spašavali život, lekari nisu uspeli da spase jedno oko i izvadili su ga. Za drugo oko će se morati da se bore nakon što se njeno osnovno stanje stabilizuje, takođe ima više rana i povredu glave“, navela je ona.

Kovotino stanje je opisano kao „teško“, ali izveštaji kažu da će ona biti premeštena u Poljsku na lečenje i da će moći da vidi drugim okom.

Ana Kotova Foto: Not specified / WillWest News / Profimedia

Tinejdžerka se preselila u Dnjepar nakon što je pobegla iz regije Lugansk pred ruskim vojnicima. Diplomirala je prošle godine u školi u gradu Severodonjecku u oblasti Lugansk, na istoku Ukrajine. Njeni prijatelji sada pokušavaju da prikupe sredstva za njeno lečenje.

Inače, spasioci su saopštili da su prekinuli pretres stambene zgrade u kojoj su ubijene 44 osobe, uključujući petoro dece, dok je 79 ludi povređeno. Službe za hitne slučajeve saopštile su da se 20 osoba i dalje vodi kao nestalo nakon razornog raketnog udara, piše Dejli mejl.

***

BONUS VIDEO: Život pod bombama u Bahmutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar