Rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimak na kom se vidi trenutak kada ruski vojnici ispaljuju kišu projektila i uništavaju ukrajinski bataljon.

Visokoprecizne rakete dugog dometa „Kalibr“ uništile su ukrajinski bataljon i vojnu opremu u blizini železničke stanice.

Pročitajte još:

„Rakete vazdušnog baziranja Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodile su tri ukrajinska vojna cilja. U blizini Novoselke uništen je jedan ukrajinski protivvazdušni raketni sistem S-300. Pogođeno je jedno komandno mesto, kao i deo ukrajinskog ljudstva i vojne tehnike koncentrisan kod Aleksandrovke“, navelo je rusko ministarstvo odbrane i dodalo da je tada ubijeno oko 80 protivničkih vojnika , više od 23 oklopnih vozila i automobila.

Takođe, prema njihovim navodima ubijena je i jedna bespilotna letelica.

Ruska vojska je saopštila da su raketne trupe tokom noći ukupno izvele 1.285 gađanja u kojima je uništeno devet skladišta goriva, 37 komandnih mesta i 1.221 uporište.

Dodaju da s je ruska protivvazdušna odbrana uništila i sedam ukrajinskih bespilotnih letelica u blizini Staromajorskog, Jasinovate, Staromihajlovke i Kalinovke u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i kod Aleksandrovke i Tokareva u Hersonskoj oblasti.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo. 

BONUS VIDEO: Muzej u Marijupolju u ruševinama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare