Foto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia, EPA/EFE

"Sveruska protestna akcija. Danas, 21. septembra, u 19 časova. Centri svih gradova. Vladimir Putin je upravo najavio delimičnu mobilizaciju u Rusiji. To znači da će hiljade ruskih muškaraca - naših očeva, braće i muževa - biti bačeni u ratnu mašinu za mlevenje mesa. Za šta će umreti? Zašto će majke i deca liti suze? Za Putinovu palatu?", navodi se u pozivu na protest protiv mobilizacije koji je osvanuo na društvenim mrežama.

Dalje u pozivu na protest navodi se da je „situacija izuzetno teška i da rat više nije napolju, već je došao u Rusiju“.

„Sada će rat zaista doći u svaki dom i svaku porodicu. Vlast je govorila da se bore samo ‘profesionalci’ i da će oni pobediti. Ispostavilo se da ne pobeđuju – i
zatvorenici su počeli da se regrutuju na front. A sada je objavljena mobilizacija.

Pročitajte još:

Dakle, situacija je izuzetno teška. Rat više nije ‘napolju’ – došao je u našu zemlju, naše domove, za naše rođake. I moraju da umru da bi ispravili greške Putinovog režima, koji je Rusiju gurnuo u monstruozno klanje, izolaciju i siromaštvo.

Poslanici i funkcioneri koji svakodnevno urlaju o potrebi mobilizacije ostaće u toplim foteljama, živi i zdravi. Smatramo da ih treba mobilisati i poslati u Ukrajinu – neka ginu za svoje bolesne fantazije, a ne da se šalju obični momci u smrt“, navodi se u pozivu na protest.

Dalje, piše da će protesti i okupljanja protiv mobilizacije biti održani danas u 19 časova na ulicama ruskih gradova.

„Uskoro ćemo objaviti mesta održavanja u Moskvi i Sankt Peterburgu. U regionima pozivamo antiratne inicijative da samostalno biraju lokacije – i obavesti nas na Telegrama. Protest je samo početak. Sigurni smo da bi odluka o grobovima mogla biti kraj za ovu vlast. Sada zemlja treba da izađe. Sve u našim rukama!“, navodi se.

BONUS VIDEO Rusi raketirali branu u rodnom gradu Zelenskog

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar