Televizija Slovenija, antivakseri, upad na televiziju, Dnevnik, policija
Foto: Printscreen/Facebook/Barbara Vidmajer

Vođstvo slovenskog javnog servisa RTV oštro je osudilo sinoćnji upad skupine antivaksera u prostorije svog informativnog programa, zatraživši da ih zaštite nadležne institucije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Demonstranti su upadom grubo zloupotrebili pravo na miroljubive proteste. Od nadležnih ustanova očekujemo odlučno delovanje“, napisalo je vodstvo kuće RTV, dodavši da sinoćnji izgred najodlučnije osuđuju i da slične slučajeve institucije ubuduće trebaju sprečiti.

Kako tvrde na slovenskoj televiziji, demonstranti koji se protive protivpandemijskim merama i vakcinaciji već se mesecima okupljaju pred ulazom u njihovu zgradu, vređajući i ometajući zaposlene i goste, prenosi Index.hr.

„Poštujemo pravo na slobodno izražavanje, ali se zauzimamo da se komunikacija odvija na doličan način“, navodi se u saopštenju te dodaje da je sinoćnji izgred i upad u prostorije televizije ujedno napad na slobodan i nezavisan novinarski rad.

„Svako demokratsko društvo prema ovakvim incidentima mora imati nultu stopu tolerancije“, navodi vodstvo RTV Slovenije.

Napad je osudilo i Slovensko novinarsko društvo, a ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs na Tviteru je najavio da je zbog takvih događaja potrebno zaoštriti kaznene odredbe zakona o javnom redu i miru.

Grupa demonstranata koji se protive protivepidemijskim merama i vakcinaciji protiv kovida-19 u petak je upala u prostorije kuće RTV, a uspeli su ući i u redakciju informativnog programa te u studio Dnevnika.

Prema informacijama medija, proteste ispred zgrade RTV Slovenije u središtu Ljubljane već mesecima organizuje manje poznata populistička grupa Osvešteni stanovnici Slovenije, koju vodi nekadašnji bojnik Slovenske vojske Ladislav Troha, poznat i iz prethodnih godina po oprotestima pred parlamentom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar