Foto:AP Photo/K.M. Chaudary

Rojtersov fotograf indijskog porekla Daniš Sidiki poginuo je u pucnjavi dok je izveštavao borbu avganistanskih snaga i Talibana na graničnom prelazu sa Pakistanom.

Specijalne snage Avganistana borile su se da povrate glavno tržišno područje Spin Boldak, kada su Sidiki i viši afganistanski oficir ubijeni u unakrsnoj pucanjavi sa Talibanima, piše Rojters.

Sindiki je ove nedelje pratio avganistanske specijalne snage i izveštavao o borbama između avganistanskih komandosa i talibanskih boraca.

Tokom izveštavanja, kada je pogođen u ruku, Sindiki je obavestio Rojters da je ranjen, nakon čega se povukao i otišao na lečenje.

Kada su se talibanski borci povukli iz borbe u Spin Boldaku, Sindiki je razgovarao sa vlasnikom prodavnice kada su Talibani ponovo napali.

Predsednik novinske agencije Rojters, Majkl Fridenberg i glavna urednica Alesandra Galoni izjavili su da rade na tome da dobiju više informacija o incidentu.

Sindiki je bio deo Rojtersovog fotografskog tima koji je osvojio Pulicerovu nagradu za fotografiju 2018. godine za dokumentovanje izbegličke kriz Rohindža.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar