Foto: EPA-EFE/KIM HEE-CHUL

Zbog pandemije svet čeka najveća ekonomska kriza do sada, tvrdi američki investitor Džim Rodžers.

Vlade širom sveta pokušavaju da zaustave širenje koronavirusa  koji ugrožava ekonomiju na globalnom nivou. Legendarni američki investitor Džim Rodžers više ne postavlja pitanje hoće li financijske posjedice pandemije biti velike, nego je siguran da nas čeka najveća ekonomska kriza do sada, piše Raša Tudej.

Prema njegovim rečima, mnogi će ispaštati zbog posledica pandemije koronavirusa jer će one biti uočljive dugo nakon što obuzdamo i savladamo virus.

Sledeći financijski problem biće  najgori da sada“, kaže Rožzers, ističući da ćemo to iskusiti za nekoliko meseci“.

Kako kaže ovaj legendarni investitor, mnoge industrije, kao što su avionska i turistička, pretrpet će veliku štetu. Firme sa velikim dugovima posebno su ugrožene sada, a posebno one koje učestvuju u međunarodnoj trgovini.

Neke od njih će bankrotirati“, rekao je on, dodajući da će aviokompanije i brodartvo verovatno spasiti države jer će svaki drugi ishod biti „sraman“.

Što se tiče nemira na financijskim tržištima, većina tržišta nije bila spremna za globalnu zdravstvenu krizu i nije znala da ona dolazi. Ipak, razlog za ovajhkaos, prema Rodžersovim  riečima, „nije samo virus, nego mnogo više od njega“.

Kako je situacija nesigurna, on savetuje investitorima da ulože svoj novac „samo u ono o čemu mnogo znaju“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram