Foto: Kara Thomas/Athena Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia,Family Handout / PA Images / Profimedia

Kajlea Titford (16) pronađena je mrtva u svom krevetu okružena muvama i crvima, a njeni roditelji su danas proglašeni krivim za njeno ubistvo jer su nepokretnoj Kaleji dozvolili da postane morbidno gojazna, a onda je zanemarivali.

Njeni roditelji Alun Titford (45) i Sara Lojd-Džones (40) dozvolili su da težina tinejdžerke poraste i da joj se zdravlje pogorša jer su je ostavili samu u sobi.

Neposredno pre nego što je Kajlea umrla, njen otac ju je čuo kako vrišti i umesto da proveri šta se dešava sa devojčicom – poslao joj je poruku da „prestane“.

Osuđujući Titforda na sedam godina i šest meseci zatvora, sudija Grifits je rekao da je otac „ignorirsao miris i prljavštinu, muve i haos, ali i očigledne dokaze da devojčica ne dobija potrebnu negu“.

Sudija je rekao da je Kajlea mogla „da vidi i namiriše svoju prljavštinu“ i da je ono što se događalo bilo „očigledno svakome ko je ušao u njenu sobu“.

„Za devojčicu njenih godina ovo je bilo užasno stanje. U njenim poslednjim satima, noć pre nego što je Kajleino telo pronađeno hladno i mrtvo, njen otac ju je čuo kako vrišti. Ona je isključila mobilni telefon, a očeva reakcija na vrištanje bila je da joj je dvaput rekao da prestane. Nije otišao da vidi šta je u pitanju, niti pružio pomoć koja joj je bila potrebna. Ostavljena je da umre sama“, naveo je sudija.

Titford je proglašen krivim za ubistvo, a Kajleina majka se odmah izjasnila krivom po optužbi i dobila je zatvor od šest godina. Sud je naveo da je par potrošio 1.035 funti na brzu hranu i gazirana pića tri meseca pre smrti njihove ćerke, dok je nisu održavali čistom.

Tužiteljka Kerolin Ris rekla je da je Kajlea poslala niz tragičnih poruka svojoj mami dok je molila za pomoć da joj očisti „nogice koje su curile“ i da se reši „mušica“ koje su sletale na nju.

Kajlea je u više navrata rekla svojoj majci da je zabrinuta za svoje noge, a u jednoj poruci poslatoj 12. septembra 2020. – samo mesec dana pre nego što je njeno telo pronađeno – devojčica govori svojoj mami: „Noga mi curi.“

Sud je naveo i da je tinejdžerka bila nezavisna pre izolacije, pa čak i učestvovala na časovima fizičkog u srednjoj školi u svojim invalidskim kolicima. Ali Kajlea koja je bolovala od spine bifide (rascepa kičmenog stuba) i hidrocefalusa, te je usled svoje nepokretnosti zavisila od svojih roditelja za svakodnevne potrebe, piše Miror.

***

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava n Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar