Foto:/ Shutterstock Editorial / Profimedia

Roditelji grčko pilota ubice koji je brutalno ubio suprugu Kerolajn Krauč, pred njihovom malom ćerkom, izgubili su pokušaj da dobiju starateljstvo nad svojim unukom.

Babis Anagnostopulos (35) osuđen je na doživotni zatvor prošle godine jer je u maju 2021. ugušio svoju suprugu (20) pred tada devetomesečnom ćerkom Lidijom.

Grčki pilot je takođe ubio i voljenog psa  svoje žene pre nego što je inscenirao lažnu provalu u njihovu kuću u luksuznom predgrađu Atine.

Skoro dve godine kasnije, sud u Atini odbio je ponudu roditelja Anagnostopulosa za starateljstvo nad ćerkom para – Lidijom, piše britanski San.

Deda i baka devojčice sada će imati samo jedan sat pristupa svojoj unici „preko skajpa ili drugih elektronskih sredstava“ svake nedelje, navodi se u sudskom nalogu.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Advokat porodice Kerolajn Krauč, Tanasis Haramanis rekao je: „To je ono što smo želeli u svakom pogledu“.

„Devojčica će sada živeti u miru sa Kerolajninom sestrom i majkom, Suzan, na Filipinima. Lidija ne može biti srećnija tamo“, navodi se.

Presudom se okončavaju pokušaji Anagnostopulosove porodice da se Lidija vrati u Grčku.

To dolazi nakon što je Anagnostopulos prošlog meseca uputio apel da mu se skrati 27-godišnja kazna.

Govoreći dok je žalba bila u toku u Atini, Kerolajnin otac David se obrušio na svog zeta, rekavši: „Apsolutno je odvratno da ubica moje ćerke pokušava da mu smanji zatvorsku kaznu zbog svog ‘dobrog ponašanja'“.

Foto: EPA-EFE/ALEXANDROS VLACHOS

„Zločin koji je počinio ubica, zločin femicida, je gnusan zločin koji treba da zaslužuje posebno strogu kaznu. Po mom mišljenju, muškarci koji ubijaju svoje žene, iz bilo kog razloga, su najniži među najnižima, rangirajući se pored pedofila. Mislim da će to biti tužan dan za žene kada će ubica bespomoćne žene koja je spavala sa svojim detetom odslužiti manje od pune zatvorske kazne. Ovaj čovek je izvan prezira“.

Anagnostopulosov pravni tim tvrdi da na prvobitnom suđenju nisu uzete u obzir nikakve olakšavajuće okolnosti i da je on samo burno reagovao jer je „Kerolajn odgurnula Lidiju” i „zabrinuo” za njihovu ćerku.

Kažu i da se lažno pretvarao da je neko provalio u njihovu kuću jer je bio zabrinut da će Lidija biti odvedena i ostavljena bez ikoga da se brine o njoj. Anagnostopulos je takođe dobio 11 godina kazne kada je prošlog leta osuđen za ubistvo porodičnog kućnog ljubimca, psića Roksi.

Otac Kerolajn Krauč je ranije rekao da Babisova majka Džordžija Gobaridu i dalje veruje da je njen sin nevin.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

On je u januaru tvrdio da mu je pilot napisao eksplozivno ispovedno pismo priznajući ubistvo svoje supruge kako bi je ućutkao zbog svog reketa sa drogom. U njemu je, kako tvrdi, Anagnostopulos rekao da je ubio Kerolajn pošto joj je priznao da je bio umešan u operaciju šverca droge.

Anagnostopulos je navodno prevozio drogu u svom helikopteru za lokalnu bandu, ali je pokušao da izađe nakon što je priznao Kerolin koja je zapretila da će ga ostaviti.

PROČITAJTE JOŠ:

Kažu da su kriminalci tada rekli pilotu da će morati da ućutka svoju ženu nakon što ih je izneverio – pa je ubio Kerolajn plašeći se da će i on biti ubijen ako to ne učini.

David je priznao da pismo nije potpisano, a advokati Anagnostopulosa odbacili su te tvrdnje kao „lažne“ i deo manevara uoči žalbe njihovog klijenta na njegovu kaznu za ubistvo.

Kerolajnin otac, penzionisani inženjer iz Liverpula, rekao je pre donošenja odluke o Lidijinom starateljstvu: „Mislim da nije u redu da Lidija odrasta sa roditeljima čoveka koji je ubio njenu majku“.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Objašnjavajući kako ona odrasta na Filipinima, rekao je: „O, ona je tamo veoma, veoma srećna. Moja pastorka ima troje svoje dece i stalno se igra sa njima. Ona moju pastorku naziva mamom, a njenog muža tatom, a na decu moje poćerke gleda kao na braću i sestre. Tako da bi bilo smešno, po mom mišljenju, da ona ostane sa roditeljima čoveka koji je ubio njenu majku. Ali Lidija još ne zna šta se dogodilo njenoj majci. Trenutno ne misli da je njena majka ubijena“, rekao je on.

Na pitanje šta bi rekao Lidiji o njenim roditeljima, David je rekao: „Kako ću je upoznati s njim? ‘To je tvoj otac. On ti je ubio majku i zato ga ne viđaš mnogo. Možda izgleda šarmantno, ali on je zapravo drska lasica. Tvoja mama je bila profesionalni kik bokser i morao je da sačeka da ona zaspi pre nego što ju je napao’. On nije čovek koga bi devojčica sa ponosom nazvala ocem“.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar