Donald Tramp Foto:Tanjug/Shannon Stapleton/Pool Photo via AP

Pred sudom u Njujorku će 22. aprila biti održano ročište o jemstvu od 175 miliona dolara koje je bivši predsednik SAD Donald Tramp garantovao u toku žalbe na presudu prema kojoj treba da plati 454 miliona dolara zbog prevare, saopštilo je državno tužilaštvo nakon što je zatražilo više detalja o jemstvu.

Kancelarija državnog tužioca Njujorka Leticije Džejms saopštila je da Tramp mora da ponudi dokaz da kompanija koju je naveo za knjiženje jemstva, Najt spešalti inšurens kompani ima dovoljno sredstava da isplati iznos ako njegova žalba bude odbačena, prenosi Rojters.

Pročitajte još...

Tramp je za dlaku sprečio moguću zaplenu imovine kada je žalbeni sud 25. marta pristao da odredi pauzu u izvršenju presude ako u roku od 10 dana položi jemstvo u iznosu od 175 miliona dolara, što je i učinio 1. aprila.

Sud je ranije presudio da su Tramp i njegova kompanija nezakonito preuveličavali vrednost svog bogatstva i manipulisali vrednošću imovine kako bi dobili povoljne kredite od banaka i povoljne uslove od osiguravajućih kompanija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar