Dragan Lukač Foto:N1

Republika Srpska će 21. decembra dobiti novu vladu, a poznato je ko će biti ministri. Saziv nove izvršne vlasti je znatno drugačiji od onog prethodnog. Između ostalih, Dragan Lukač iz SNSD-a više neće biti ministar unutrašnjih poslova.

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik je nakon sastanka s predstavnicima drugih vladajućih stranaka naglasio da je dogovoreno ko će biti članovi vlade. Najavio je da će entitetska narodna skupština 21. decembra imenovati vladu, piše Klix.ba.

„Nastavljamo konsultacije sutra i prekosutra kako bismo što bolje pripremili NSRS koji će u sredu (21. decembra) izabrati novu vladu. Vreme traži nove ljude, stručne i energične, one koji su patriote“, izjavio je Dodik.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Prema njegovim rečima, biće deset novih ministara u odnosu na prethodni saziv vlade.

Mandatar, tj. novi-stari premijer RS-a Radovan Višković (SNSD) je takođe naglasio da je dogovoreno ko će biti članovi izvršne vlasti. Očekuje da će nova vlast, kako je rekao, raditi još bolje.

ATV je objavio ko će biti ministri: Zora Vidović (SNSD) ostaje ministarka finansija, Petar Đokić (SP) ostaje ministar energetike i rudarstva,Ministar zdravlja ostaje Alen Šeranić (SNSD), Senka Jujić (NPS) ostaje ministarka uprave i lokalne male samouprave, Zlatan Klokić (SNSD) ostaje ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Siniša Karan (SNSD) biće ministar unutrašnjih poslova, Dragoslav Kabić (SNSD) biće ministar rada i boračko-invalidske zaštite, Savo Minić (SNSD) biće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Željko Budimir (SNSD) biće ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo; Nedeljko Čubrilović (DEMOS) biće ministar saobraćaja, Diko Cvjetinović (NPS) biće ministar privrede i preduzetništva Miloš Bukejlović (SNSD) ministar pravde, Željka Stojčić (SNSD) biće ministarka prosvete i kulture, dok će ministar trgovine i turizma biće Sevlid Hurtić (Bih. Zeleni u sklopu „Pokreta za državu“).

Pročitajte još:

Između ostalih, Dragan Lukač više neće biti ministar unutrašnjih poslova. Ranije se spekulisalo da je bilo nesuglasica između njega i Dodika.

Višković je najavio da će se Vlada pozvati na donošenje izmenenog Zakona o nepokretnostima. Podsetio je da će to biti učinjeno jer je Ustavni sud BiH poništio prethodni Zakon o nepokretnostima. Kako je rekao Višković, RS ne sme ostati bez tog zakona.

BONUS VIDEO Milorad Dodik napustio salu dok je intonirana himna BiH pa negodovao što je puštena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar