Foto:Screenshot/X/@EKCopelandwx

Novinar sa Floride našao se u situaciji da mu je nestala struja tokom direktnog prenosa izveštaja o uraganu Idalija u sredu. Naime, on je izveštavao sa terena dok je kiša lila kao iz kabla, a onda je u jednom trenutku nestala struja i on je ostao u mraku.

Forest Saunders, reporter Floride Stejt Kapitola, stajao je na ulici i dostavljao ažurirane informacije o oluji iz Čiflenda, grada udaljenog oko 40 km od okeana, kada su ulična svetla koja su ga okruživala iznenada počela da trepere pre nego što su se potpuno ugasila.

„Upravo smo izgubili struju! Upravo ste videli da je struja nestala“, može se čuti kako Saunders kaže u video snimku koji je podeljen na platformi X, koja je ranije bila poznata kao Tviter.

Činilo se da su štetni vetrovi Idalije bili na snazi u sredu ujutru, pošto je Saunderov prigušeni izveštaj objavljen neposredno pre nego što je oluja stigla na kopno u 7:45 ujutru blizu Keaton Biča u okrugu Tejlor.

„Ako ne možete da me vidite, izvinjavam se, ali to se upravo dogodilo“, dodaje mokri novinar.

Video prikazuje Saunderov tamni obris koji stoji na nečemu što izgleda kao parking pored puta natopljenog kišom. Čuje se kako kiša ubrzano lupa po trotoaru, koji samo osvetljava semafor na putu iza reportera.

PROČITAJTE JOŠ:

„Izgleda da još uvek imamo semafore, ali smo definitivno izgubili struju u ovom bloku Čiflenda i to zato što je vetar tako intenzivan“, rekao je Sonders pre nego što je poslao prenos svojim kolegama u studiju.

Vetrovi su već u sredu ujutru ostavili bez struje preko 161.000 građana Floride, dok se Idalija približila državi, pokazuje PoverOutage.us.

Najpogođenija područja uključuju okruge Tejlor i Diksi, uključujući plažu Horšu gde je zastrašujući video snimak kamere na plaži snimio talase koji naviru obalom neposredno pre nestanka struje.

Idalija, koja je nakratko porasla do oluje kategorije 4 pre nego što je u sredu ujutru izgubila na intenzitetu, i dalje pogađa Floridu intenzivnom kišom i oštrim vetrovima.

Agresivna oluja je već donela ogromne talase na ulice, preteći da potopi kuće, pa čak i palme.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar