Foto: Tanjug/NOAA via AP

Uragan Hilari približio se meksičkom poluostrvu Donja Kalifornija kao i dalje opasan uragan prve kategorije, koji nosi toliko kiše da su prognostičari saopštili da će "katastrofalne i po život opasne" poplave verovatno zahvatiti širok pojas jugozapada SAD.

Nacionalni meteorološki centar u Majamiju saopštio je da je od 5.00 časova oluja bila južno od Ensenade, na 460 kilometara od San Dijega u Kaliforniji.

Meteorolozi su upozorili da je, uprkos slabljenju, oluja i dalje opasna.

Foto: Tanjug/NOAA via AP

Jedna osoba se utopila juče u meksičkom gradu Santa Rosalija, na istočnoj obali poluostrva, kada je potok koji se izlio odneo vozilo.

Pročitajte još:

Spasilačke ekipe su uspele da spasu četiri osobe, rekla je Edit Agilar Viljavisencio, gradonačelnica opštine Mulege.

Prognostičari su naveli da se i dalje očekuje da će oluja ući u istorijske knjige kao prva tropska oluja koja je pogodila južnu Kaliforniju u 84 godine, donoseći poplave, klizišta, izolovana tornada, jake vetrove i nestanak struje.

Vlasti su izdale savet za evakuaciju ostrva Santa Katalina, pozivajući stanovnike i posetioce plaža da napuste tu turističku destinaciju na 37 kilometara od obale.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom proglasio je vanredno stanje, a zvaničnici su pozvali ljude da završe pripreme do večeri, jer bi danas već moglo da bude prekasno, kako je rekao jedan stručnjak.

BONUS VIDEO Uragani- snažni vetrovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar