Foto: EPA-EFE/JAIPAL SINGH

Indija već osam dana zaredom beleži rekordan porast broja obolelih, dok je u poslednja 24 sata korona virus potvrđen kod još 19.459 osoba, saopštilo je ministarstvo zdravlja ove zemlje.

Vlasti u državi Karnataka najavile su obavezno nošenje elektronskih narukvica za osobe koje se nalaze u zvaničnom kućnom karantinu, nakon što je primećeno da se ova odredba u velikoj meri krši.

CNN prenosi da je u Indiji u poslednjih šest dana zabeleženo preko 100.000 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Prema zvaničnim podacima indijskog ministarstva zdravlja, u zemlji je od početka epidemije virus potvrđen kod 548.318 ljudi, pri čemu je 16.475 pacijenata preminulo, dok je preko 320.000 osoba izlečeno.

Nadležni organi tvrde da je preko 8 miliona testova na korona virus ukupno sprovedeno u zemlji, od toga preko 170.000 u toku prethodnog dana.

U državi Karnataka koja se nalazi na jugu Indije vlasti su najavile obavezno nošenje elektronskih narukvica koje omogućavaju praćenje za sve one koji se nalaze u zvaničnom kućnom karantinu, preneli su lokalni mediji.

Ova odluka je usledila nakon što je u prestonici ove države Bangalore preko vikenda potvrđeno preko 1.000 novozaraženih i sedam novih smrtnih slučajeva.

Ovakva situacija izazvala je zabrinutost kod zvaničnika ove države, u kojoj su do sada brojke u vezi sa epidemiološkom situacijom bile relativno niske u poređenju sa drugim indijskim državama.

Osim toga, veliki ljudi kojima je određen obavezan kućni karantin oglušilo se o ovu naredbu u toku prošle nedelje, zbog čega su vlasti ove države najavile nošenje elektronskih narukvica koje omogućavaju praćenje, potvrdio je zvaničnik Karnatake za lokalni list, a preneo BBC.