Milo Božović Foto: Mediabiro

Aleksandar Božović je na sednici na kojoj je trebalo da se glasa za predlog Mila Božovića da potpredsednica Opštine Budve bude Jasna Dokić zatražio odlaganje sednice zbog dodatnih pregovora, te kao kandidatkinju predložio Marijanu Božović.

Pritvorenom predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću će u Istražnom zatvoru u Spuškoj biti dostavljen predlog deset odbornika koalicije „Budva prva – Milo Božović – DF“, kojim traže od prvog čoveka Budve da prihvati predlog odbornika Aleksandra Božovića da potpredsednica Opštine Budva Marijana Božović.

Foto:savo Prelević/Vijesti; shutterstock

Ovo je nezvanično potvrđeno „Vijestima“ iz više izvora. Naime, Aleksandar Božović, koji pripada frakciji koju predvodi predsednik SO Budva Nikola Jovanović, u petak je na sednici na kojoj je trebalo da se glasa o predlogu Mila Božovića zamenik predsednika Opštine Budva, Jasna Dokić zatražila je odlaganje sednice zbog dodatnih pregovora, a za kandidata predložila Marijanu Božović.

Takav predlog iznelo je deset odbornika druge frakcije, koji nisu prisustvovali sednici parlamenta u petak, prihvatili su inicijativu odbornika Božovića i potpisali pismo kojim se od pritvorenog predsednika opštine traži da razmotri druge opcije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Praktično traže od Mila Božovića da smeni Dokića, oko koga očigledno nema dogovora unutar tog razjedinjenog političkog bloka, jer je od novembra sednica Skupštine opštine tri puta prekidana, pošto odbornici bivšeg Demokratskog fronta nisu prihvatili gradonačelnikovo predlog. Od petka traje rat najavama sukobljenih frakcija, a oglasili su se i štabovi Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije da, osim što pozivaju na sastanak za rešavanje krize, poručuju i da ako pojedinci nastave da produbljuju krizu, treba raspustiti parlament i vanredne izbore. Predlog da Marijana Božović bude potpredsednica, kako je rečeno „Vijestima“, podržao bi i novoosnovani odbornički klub „SNP – samostalni odbornik Mladena Kažanegre“.

Ukoliko Marijana Božović prihvati da bude zamenica svoje imenjakinje, ona bi prvo potpisala koalicioni sporazum, koji je predložilo deset odbornika i poslato na Jovanovićevu stranu.

Ujedno, ovo bi bilo rešenje za duboku višemesečnu krizu, ako pritvoreni gradonačelnik prihvati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar