Foto: vijeceministara.gov.ba

Veće ministara Bosne i Hercegovine (BiH) donelo je na sednici 18. marta Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period april - juni 2022. BiH nije usvojila budžet za proteklu 2021., kao ni za iduću 2022. godinu. 

Za financiranje institucija BiH u ovom periodu odobrena su sredstva u iznosu 249.000.000 maraka (nešto više od 127 miliona evra).

Institucije u BiH su celu prošlu godinu funkcionirale na odlukama o privremenom financiranju, kao i prva tri meseca ove godine. To podrazumeva da se iz državnog budžeta isplaćuje samo spoljni dug i osigurava osnovno funkcionisanje bez mogućnosti realizacije bilo kakvih novih projekata.

Višegodišnji projekti koji su usvojeni u budžetima prethodnih godina, kao i programi posebnih namena finansiraće se se iz namenskih donacija i drugih namenskih sredstava, saopšteno je iz Veća ministara BiH.

Bosna i Hercegovina nije usvojila budžet za proteklu 2021., kao ni za iduću 2022. godinu.

U proteklih 21 godinu, za koliko postoje podaci na internet stranici Ministarstva finansija i trezora BiH, država je samo pet puta budžet dobila na vreme.

BONUS VIDEO: Reakcija Milorada Dodika posle sankcija SAD

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar