Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Broj poginulih u ruskom raketnom napadu na Krivi Rog povećan je na 10, izjavio je načelnik gradske uprave Oleksandar Vilkul.

On je dodao da je u napadu na rodni grad ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog povređeno 28 ljudi, a da je najmanje jedna osoba pod ruševinama, prenosi AP.

Vikul je ranije danas saopštio da je u raketnom napadu koji se dogodio tokom noći poginulo šest osoba, a da ih je 25 ranjeno.

Vladimir Zelenski Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Prethodno je načelnik Dnjepropetrovske oblasti u Ukrajini Serhij Lisak na Telegramu naveo da je pogođena petospratnica, kao i da su u jednom privatnom preduzeću povređene tri osobe.

Lisak je naveo da je oštećeno šest automobila.

„Na drugoj lokaciji, gde je izbio požar na zgradi i automobilu, povređene su još četiri osobe, a požar je ugašen“, rekao je Lisak.

Pročitajte još...

Ukrajinski zvaničnici su saopštili da je Rusija tokom noći izvela snažan raketni udar na Krivi Rog, grad u centralnoj Ukrajini, a da su gađani i Kijev i Harkov.

Tokom ranih jutarnjih sati sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se širom Ukrajine, a vojni zvaničnici u Kijevu su saopštili da su snage protivvazdušne odbrane uništile sve ruske rakete koje su gađale ukrajinsku prestonicu, prenosi Rojters.

Vrhovna vojna komanda Ukrajine saopštila je da su vazduhoplovne snage uništile 10 od 14 krstarećih raketa koje je Rusija lansirala na Ukrajinu i jedan od četiri drona iranske proizvodnje.

BONUS VIDEO Misteriozni bljesak na nebu iznad Kijeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar