Vladimir Putin Foto:EPA-EFE/ALEXANDER SHCHERBAK / KREMLIN POOL / SPUTNIK

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se u petak sa majkama palih ruskih vojnika i rekao im da saoseća sa njihovim bolom. Međutim, sada su na Tviteru pojavile informacije koje ukazuju na to da je sastanak zapravo velika farsa ruskog predsednika.

Naime, tokom sastanka neke od žena su ispričale priče o tome kako su njihovi sinovi umrli.

„Moj sin je Konstantin Pšeničkin. Poginuo je braneći grad u jednoj od jutarnjih bitaka“, rekla je jedna žena, pokazujući sliku svog sina dok je Putin pažljivo slušao pijuckajući čaj.

Dodala je da je poginuo iskočivši iz rova i tako navukavši na sebe neprijateljsku vatru.

„Njegove poslednje reči bile su: ‘Hajdemo, braćo, da sredimo Ukrajince!’ Posthumno je odlikovan Ordenom za hrabrost. Srce mi se kvari, duša mi je zaleđena, crne misli mi zamagljuju um. Ali odjednom mi sin kaže: ‘Ne tuguj majko. Videćemo se ponovo, samo treba da sačekate. Nastavite sa svojim životom, a u drugom životu bićemo ponovo zajedno“, rekla je ona, verovatno opisujući san u kojem joj je pokojni sin razgovarao.

Vladimir Putin Foto:EPA-EFE/ALEXANDER SHCHERBAK / KREMLIN POOL / SPUTNIK

Od tada je, kaže, počela aktivno da pomaže porodicama palih ruskih vojnika.

Međutim, nekoliko sati kasnije se na Tviteru pojavila informacija da je Konstantin Pšenikkin zaista bio ruski vojnik i da je zaista poginuo u sukobu sa Ukrajincima – ali 2019. godine, što može da dovede do zaključka da je ovaj susret sa majkama palih boraca bio još jedan od Putinovih performansa za javnost.

Pročitajte još:

Korisnici društvenih mreža primetili su da je nekoliko žena koje su prisustvovale sastanku sa Putinom ranije viđeno na raznim događajima, što bi moglo da znači da je u pitanju nameštaljka. Za sada nije moguće potvrditi ove izjave.

BONUS VIDEO Aleksandar Radić: Rusija nema resurse za nastavak rata u Ukrajini