Foto: NASA

Ruske rakete su obustavile dovod električne energije širom zemlje, a situacija je najkritičnija u Kijevskoj oblasti. Nestanak struje u Ukrajini vidljiv je i na fotografijama koje je snimio NASA-in satelit, a kada se one uporede sa onim sa početka invazije vidi se razmera katastrofe koji proživljava Ukrajina.

Naime, na satelitskom snimku koji je nastao u četvrtak se vidi da je veći deo Ukrajine u mraku, dok struje ima tek ponegde u zemlji.

Foto: NASA

Glavni grad bio je jedna od glavnih meta najnovijeg talasa napada na energetska postrojenja, zbog čega je u mnogim regijama prekinuto snabdevanje strujom, a u drugima je došlo do hitnih isključivanja električne energije kako bi se uštedela struja i omogućile popravke dok ne dođe zima.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je Savet bezbednosti UN-a da nešto preduzme protiv Rusije zbog napada na civilnu infrastrukturu, koji su ponovno ukrajinske gradove ostavili bez struje i vode u vreme sve veće hladnoće.

Pročitajte još:

Rusija je raketnom baražnom vatrom udarila po gradovima širom Ukrajine ubivši desetero ljudi, prisilivši vlasti da isključe nuklearne elektrane i prekinuvši snabdevanje strujom i vodom u brojnim mestima.

BONUS  VIDEO Aleksandar Radić: Rusija nema resurse za nastavak rata u Ukrajini