Edi Rama
Edi Rama Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da KFOR nije okupatorska vojska na Kosovu, već da su to međunarodne jedinice koje obezbeđuju mir, i da se oni koji to ne razumeju pravdaju optužbama na račun Srbije, i da čak i njega proglašavaju narodnim neprijateljem zato što je tražio da Kfor preuzme kontrolu nad severom Kosova.

„Ko misli da je suverenitet Kosova ugrožen mojim zahtevom da Kfor preuzme kontrolu na severu, treba da objasni Albancima zašto je granička mreža na severu Kosova pocepana na sve strane. Kako je oružje u velikim količinama godinama tako lako ulazilo u to područje? Kfor nije okupatorska vojska na Kosovu. Kfor je jedinica međunarodnih snaga koje oslobađaju Kosovo. Zašto sever Kosova nije ‘ničija zemlja’, kada tamo cvetaju nelegalne kriminalne radnje, kada nema kontrole i nema mogućnosti da se predvidi šta ce biti sutra“, upitao je Rama na sednici Skupštine Albanije, prenosi Kosovo onlajn.

Dodao je da ga mnogi napadaju kako je njegov zahtev ugrozio dostojanstvo Albanaca.

„Napaduju me kako bi ružnim optužbama uništili moje dostojanstvo, opisuju me kao agenata i špijuna na listi neprijatelja naroda. Evo gde smo sada. Pravdajući se optužbama na račun Srbije, oni izvlače narodne neprijatelje koji nisu uobičajena imena, a takav je i premijer Albanije, izdajnik nacije Edi Rama“, kazao je Rama u obraćanju poslanicima.

BONUS VIDEO – Janjić: Srbe na Kosovu više ne čuju ni crkva ni država, na njima je da donesu važnu odluku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar