Nesreća u Hrvatskoj Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ SINISA KALAJDZIJA

Poljski državljani koji su povređeni kada je autobus izleteo sa puta Varaždin-Zagreb i dalje se nalaze u hrvatskim bolnicama i uglavnom su stabilno. Oni boljeg zdravstvenog stanja otpušteni i prevezeni u Poljsku. Poljski portal Fakt razgovarao je sa dve žene koje su u zagrebačkoj bolnici, a koje su preživele strašnu nesreću.

Beata Krychowiak kaže da su autobus vozili iskusni vozači i da nije bilo naznaka da bi ovakva tragedija mogla da se dogoditi.

„Šokiralo me da se to dogodilo. Ne sećam se trenutka nesreće jer sam spavala. Bile su to sekunde. Nisam se onesvestila, ali sam bila zaglavljena“, rekla je.

Dodala je da je videla ljude koji ne mogu da se pomere.

Pročitajte još:

„Čekala sam da iseku autobus i izvade me napolje. Nisam znala šta se događa oko mene jer sam bila zaglavljena među stolicama. Činilo mi se kao da sam satima čekala, a na pomoć sam čekala oko 13 minuta“, rekla je Poljakinja za Fakt.

„Bilo je strašno. Jauci, stenjanje, ljudi su morali da budu svesni da umiru. Neki su bili zgnječeni. Strašno je videti ljude bez kože na licu. Šok. To je nemoguće opisati.“ kaže Beata koja je u Međugorje išla s majkom.

„Čim se oporavim, opet ću u Međugorje“

Zofia Kasprzyk kaže da će opet u Međugorje jednoga dana, bez obzira na strašnu nesreću koju je preživela.

„Zahvaljujem Bogu i Gospi. Čim se oporavim, ići ću opet u Međugorje. Hrabra sam i religiozna. Svaki dan se molim“, rekla je.

BONUS VIDEO Izvlačenje autobusa u Hrvatskoj, posle sletanja sa auto-puta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar