Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Ruske rakete pogodile su jutros dva industrijska objekta u centralnom ukrajinskom gradu Krivi Rog, saopštio je gradonačelnik Oleksandar Vilkul, a napad dronomovima je takođe prijavljen u Odesi.

UKrajinski vojni zvaničnici saopštili su da je Rusija tokom noći lansirala četiri krstareće rakete, od koji je jedna uništena od strane PVO. Ostale su pogodile industrijske objekte u Dnjepropetrovskoj oblasti gde se nalazi grad Krivi Rog, inače rodni grad ukrajinskog predsednika Vladmira Zelenskog.

Prema rečima gradonačelnika Krivog Roga, tri rakete pogodile su dva industrijska kompleksa „koja nemaju nikakve veze sa vojskom“, pri čemu je povređen jedan 38-godišnji muškarac. Takođe, jedan automobil je oštećen delovima rakete koje je oborila protivvazdušna odbrana.

„Šteta je značajna. Hvala zaposlenima koji su nakon objave uzbune od vazdušnog udara otišli ​​u sklonište, zbog čega su ostali nepovređeni… Sva važna infrastruktura, javni prevoz, socijalne i medicinske ustanove u gradu rade stabilno“, napisao je Vilkul na Telegramu.

Pročitajte još:

Guverner Dnjepropetrovske oblasti Sergej Lisak saopštio je da su spasioci ugasili požare u kompleksima koji su gađani. Prema njegovim rečima, u napadu su oštećeni gasovodi.

Odesa drugi dan za redom na udaru dronova

Drugi dan za redom region Odese je na udaru ruskih snaga. Južna vojna komanda Ukrajine saopštila je da je protivvazdušna odbrana oborila svih 18 ruskih dronova koji su se približili regionu, a lokalni zvaničnici pozvali su stanovnike da odu u skloništa. Za sada, nema informacija o žrtvama.

Dana ranije Odesa je takođe bila na udaru, ali daleko smrtonosnijem. U raketom napadu koji se dogodio u sredu rano ujutru poginule su tri osobe, a najmanje 13 povređeno. Kako je juče ukrajinska vojna komanda objavila, protivvazdušna odbrana jeste uspela da obori dve ruske krstareće rakete Kalibr, ali su kasnije gađane i pogođene mete civilne infrastrukture, uključujući poslovni centar, obrazovnu ustanovu, stambeni kompleks, restorane i prodavnice.

Bilo je to jedan od brojnih napada u sredu ujutru u kojima je ukupno stradalo 12 civila, dok je 24 povređeno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar