Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN

Nemačka "guta" napade svojih "saveznika", jer Berlin nema suverenitet, a neki od njenih visokih zvaničnika nemaju dovoljnu obuku i svet im se smeje, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa mladim naučnicima, komentarišući odluku Evrope o odustajanju od uvoza ruske energije.

Prema rečima ruskog predsednika, evropske zemlje su ili same sebi isključile jeftine izvore energije, ili su „to uradili njihovi saveznici iz SAD koji su iz političkih razloga zatvorili slavinu za snabdevanje ruskim energentima“, prenosi TASS.

Putin je pomenuo sabotažu na gasnom sistemu Severni tok i činjenicu da su Poljska i Ukrajina blokirale gasovode na svojim teritorijama.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je naveo, ukrajinske vlasti dobijaju novac iz Evrope, iz Nemačke, uključujući i oružje i penzije, socijalna davanja i plate, ali su isključile dotok gasa iz Rusije koji je toliko potreban Nemačkoj.

„A Nemci ovo gutaju, jer nemaju suverenitet. Neki visoki državni zvaničnici izgleda nemaju dovoljno stručnog usavršavanja da donose kvalitetne profesionalne odluke. Zna se ko su oni i ceo svet im se smeje. Neću da dajem imena, ali ceo svet se smeje“, naglasio je ruski predsednik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar