Foto:Tanjug/Pavel Bednyakov (POOL)

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u zvaničnu posetu Astani, gde će razgovarati sa kazahstanskim kolegom Kasim-Žomartom Tokajevim, sa kojim će učestvovati na forumu međuregionalne saradnje.

Putin je u prestonicu Kazahstana stigao na poziv Tokajeva, koji ga je lično sačekao na rampi za ukrcavanje po sletanju aviona, prenosi RIA Novosti.

Foto:Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kako je saopštio Kremlj, tokom pregovora strane planiraju da razmotre čitav niz oblasti saradnje, uključujući i međusobna ulaganja.

Pored toga, predsednici Rusije i Kazahstana će razmeniti mišljenja o regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Pročitajte još...

Putin i Tokajev će prvo obaviti razgovor u ograničenom formatu, a zatim će uslediti „detaljni rusko-kazahstanski pregovori“, saopštio je Kremlj.

Nakon sastanka biće potpisana dokumenta, a predsednici će dati zajedničku izjavu za medije. Predviđen je i zvaničan prijem u čast ruskog gosta.

Putin i Tokajev će putem video linka učestvovati na plenarnom sastanku XIX Foruma međuregionalne saradnje Rusije i Kazahstana, koji će biti održan u Kostanaju, a tema ovogodišnjeg foruma je „Poljoprivreda je osnova snažne privrede“, navodi agencija RIA Novosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar