Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da Rusija mora da prihvati dobrovoljce koji žele da se bore protiv ukrajinskih snaga i da im pomognu da dođu do borbenih područja. Rojters piše da je ruski predsednik juče odobrio dovođenje hiljada boraca sa Bliskog istoka kako bi se borili u Ukrajini.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako vidite da ima ovih ljudi koji žele sami, a ne za novac da dođu da pomognu ljudima koji žive u Donbasu, onda treba da im damo šta žele i da im pomognemo da dođu u zonu sukoba“, rekao je Putin.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da na Bliskom istoku ima 16.000 dobrovoljaca koji su spremni da dođu da se bore sa snagama koje podržava Rusija, prenosi agencija Rojters.

Obraćajući se ruskom savetu bezbednosti, Rojters je izvestio, da je ruski predsednik rekao da podržava isporuku oružja oduzetog u Ukrajini, pobunjeničkim regionima koje podržava Rusija, prenosi Gardijan.

Putin je takođe rekao Šojguu da je odobrio da se rakete „Džavelin“ i „Stinger“ koje je zaplenila ruska vojska u Ukrajini predaju snagama Donbasa.

„Što se isporuke naoružanja tiče, posebno zapadne proizvodnje koje je palo u ruke ruske vojske – naravno da podržavam mogućnost da se ono proda vojnim jedinicama Luganske i Donjecke Narodne Republike“, rekao je Putin.

„Molim vas, uradite ovo“, dodao je on.

BONUS VIDEO: Dnjepar u plamenu posle napada ruske vojske

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare