Vladimir Putin Foto:Tanjug/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin zapretio je danas da će upotrebiti granate sa osiromašenim uranijumom u Ukrajini ako ih Kijev dobije od Zapada, kao što je nedavno pomenuo britanski zvaničnik.

„Rusija, naravno, ima čime da odgovara. Imamo, bez preterivanja, nekoliko stotina hiljada takvih granata. Trenutno ih ne koristimo“, rekao je Putin u intervjuu ruskoj televiziji.

Putin je dodao da će Moskva rasporediti „taktičko“ nuklearno oružje na teritoriji svog saveznika Belorusije, zemlje koja se nalazi na vratima Evropske unije.

„To nije ništa neubičajeno. SAD to rade decenijama. Imaju dugu istoriju razmeštanja svog taktičkog nuklearnog oružja na teritoriji svojih saveznika“, rekao je Putin i dodao da se dogovorio sa Belorusijom da isto učini.

Predsednik Rusije rekao je da od 3. aprila počinje obuka osoblja, a do 1. jula biće završena izgradnja specijalnog skladišta za taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije.

Prema njegovim rečima, ta odluka je motivisana željom Londona da pošalje municiju sa osiromašenim uranijumom u Ukrajinu, kao što je nedavno pomenuo britanski zvaničnik.

***

BONUS VIDEO: Putin o ratu u Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar