Foto:Shutterstock/EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN /Maks Vetrov / Sputnik / Profimedia/- / Sputnik / Profimedia/Photo ITAR-TASS / TASS / Profimedia

Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu sukoba u Ukrajini, a ovog puta je fokus bio na jučerašnjem govoru ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ruski predsednik Vladimir Putin nastavlja odbacivati ​​ideju ukrajinskog suvereniteta na način koji je fundamentalno nespojiv s ozbiljnim pregovorima, prenosi Index.hr.

Putin je u svom govoru izjavio da “jedina stvarna garancija ukrajinskog suvereniteta” može biti samo Rusija, koja je “stvorila” Ukrajinu. Putin je ponovio da je „istorijska činjenica“ da su Ukrajinci i Rusi temeljno „jedan narod“ koji su pogrešno razdvojeni u „različite države.“

Putin ne odustaje od glavnog cilja
Putinove izjave odbacuju pravnu činjenicu da je Ukrajina u potpunosti suverena država i da ukrajinski narod postoji kao posebna nacija. Putinovo održavanje narativa da su Ukrajina i Rusija jedan narod razdvojen u različite države proizvoljnim istorijskim okolnostima ukazuje na njegov stalni cilj da uništi ukrajinsku državu i izbriše pojam ukrajinskog naroda.

Pročitajte još:

Visoki ruski zvaničnik zapretio je da bi Rusija mogla ciljati zapadne komercijalne satelite koji pomažu Ukrajini. Zamenik direktora Odeljenja za kontrolu naoružanja ruskog ministarstva spoljnih poslova Konstantin Vorontsov rekao je Ujedinjenim narodima da Sjedinjene Države i njihovi saveznici pokušavaju iskoristiti svemir kako bi „nametnuli zapadnu dominaciju“ te da bi „kvazi-civilna infrastruktura mogla biti legitimna meta za uzvratni napad“.

Reuters je izvestio da je predstavnik američkog Veća za nacionalnu sigurnost John Kirby izjavio da će Sjedinjene Države odgovoriti na svaki napad na američku infrastrukturu.

BONUS VIDEO: Ukrajina uvela hitan raspored korišćenja struje: Rusi minirali hidroelektranu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar