Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto:EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je saučešće porodicama poginulih u pucnjavi u Kazanju i poželeo brz oporavak učenicima koji su ranjeni, saopštio je portparol šefa države Dmitrij Peskov.

PROČITAJTE JOŠ:

Peskov je naveo da je direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnjikov podneo Putinu izveštaj o incidentu u kazanjskoj školi.

Putin je takođe razgovarao telefonom sa premijerom Vlade Mihailom Mišustinom, vicepremijerkom Tatjanom Golikovom i ministrom za vanredne situacije Evgenijem Ziničevom o situaciji u školi u Kazanju.

Ruski predsednik takođe je naložio šefu Nacionalne garde Viktoru Zolotovu da hitno razvije novu uredbu o vrstama oružja koje je dozvoljeno za civilni promet, dodao je Peskov.

Prema rečima Peskova, ovo naređenje izdato je „uzimajući u obzir vrstu malokalibarskog oružja koje je napadač koristio“ u Kazanju.

„Radi se o tome da se ponekad malokalibarsko oružje registruje kao lovačko oružje, koje se u nekim zemljama koristi kao puška i tako dalje. To će takođe hitno razraditi Rosgardija“, objasnio je portparol Kremlja.

U pucnjavi koja se dogodila u školi u Kazanju poginulo je osam osoba – sedmoro dece i učiteljica, saopštila je ranije pres-služba predsednika Tatarstana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram