Foto: Tanjug/Alexey Danichev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa svojim beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom dva puta u poslednja 24 sata kako bi "finalizovali mnoga pitanja", izvestila je beloruska državna novinska agencija Belta. Sastanci su održani u Sankt Peterburgu, jutros tokom doručka u Ruskom muzeju, kao i na neformalnom samitu Zajednice nezavisnih država (CIS) juče uveče, javlja agencija.

„Juče smo razgovarali o mnogim temama ne samo uz čaj, nego i kasno uveče kad smo se vraćali kući. Ponekad su potrebne godine da neke države rasprave toliko stvari u tako kratkom vremenu. U međuvremenu smo uveče stavili mnogo tačaka na i, nastavljajući naš minski dijalog, jer se uglavnom radilo o privredi“, rekao je Lukašenko, prenosi Index.hr.

Foto: Tanjug/Alexey Danichev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin je jutros pozvao Lukašenka na doručak kako bi razgovarali o „bilateralnim odnosima“ i drugim važnim pitanjima, izvestila je Belta.

PROČITAJTE JOŠ:

„Iako smo stalno u kontaktu, s vremena na vreme iskrsnu neki problemi pa se s njima moramo pozabaviti i doneti potrebne odluke kako bismo ih rešili na učinkovitiji način“, rekao je Putin.

Vladimir Putin juče je u Sankt Peterburgu prisustvovao neformalnom samitu Zajednice nezavisnih država (ZND), grupe koju predvodi Moskva i koja se sastoji od bivših sovjetskih država. Na snimku koju je objavio Kremlj vidi se kako Putin pozdravlja zvaničnike Azerbajdžana, Armenije, Kazahstana, Kirgistana, Belorusije, Tadžikistana, Turkmenistana i Uzbekistana.

Foto: Tanjug/Alexey Danichev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Otkako je naredio svojim trupama da uđu u Ukrajinu, uticaj ruskog vođe se smanjio u središnjoj Aziji i na Kavkazu, što je tradicionalna ruska sfera uticaja, jer su se nacije nastojale distancirati od ruske invazije na Ukrajinu, piše Gardijan.

BONUS VIDEO: Život pod bombama u Bahmutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar