Pavel Antov Foto: : Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ruski političar, poslanik i multimilioner Pavel Antov, član Putinove stranke Jedinstvena Rusija, nađen je mrtav ispred hotela u Indiji, a kako prenose britanski tabloidi pozivajući se na indijske medije, nakon misterioznog pada s prozora hotela.

Oni pišu kako je ruski tajkun, vlasnik poznate fabrike kobasica, skočio sa krova hotela i da je nađen u lokvi krvi. Njegov indijski vodič ga je hitno odvezao u lokalnu bolnicu, no tamo su ga samo proglasili mrtvim.

Antov je bio na putovanju s trojicom svojih prijatelja povodom svog 66. rođendana. Mediji navode kako je par dana pre njega umro jedan od njegovih prijatelja nakon što je doživeo srčani udar. Dodaju kako nije isključeno da je Antov počinio samoubistvo zbog smrti prijatelja.

Antovljevu smrt potvrdio je i ruski konzul u Kalkuti rekavši za Tass da je Antov pao kroz prozor hotela, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pomno pratimo istragu“, rekao je konzul.

Antov je u junu kritizirao napad na Ukrajinu, a vazdušne napade na Kijev nazivao je ruskim terorom, prenosi Dejli mejl, no ubrzo se izvinio zbog takvih izjava. Rekao je da je njegov komentar bio nesporazum te da je uvek podržavao Putina i ciljeve njegove vojne operacije.

Antov je bio među najbogatijim ruskim političarima, dvaput je bio na Forbsovoj ruskoj listi najbogatijih.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar