Milorad Pupovac Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Kandidat Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj Milorad Pupovac rekao je danas da je Srbima potrebna otvorena i pozitivna Hrvatska, kao i da je neophodno da Srbi koji su već nekoliko vekova politički neraskidivo isprepletani sa Hrvatima zastupaju svoje interese u Saboru.

Pupovac je na predstavljanju kampanje naglasio i da su Hrvatskoj potrebni Srbi kako bi ta zemlja, na putu da postane pozitivna i otvorena, postigla najviše moguće rezultate i skratila taj put.

„Bez obzira kako se zvali ti Srbi. Srbi koji ovde žive vekovima, ili oni koji će tek pristizati, a naročito mi, domicilni – treba da učinimo sve da Hrvatska postane pozitivna i otvorena nacija za svoje i dobro svakog njenog građana“, naglasio je Pupovac.

Dodao je da će SDSS nastaviti da štiti interese Srba u Hrvatskoj, nastojeći da štiti prostor otvorenosti i slobode.

„Jedino na taj način mogu da se iskoriste potencijali koje neka zemlja može imati, a koje treba da ostvare njeni građani, bez obzira na razlike kada je reč o narodnoj, kulturnoj ili verskoj pripadnosti“, naglasio je Pupovac.

Pročitajte još...

Dodao je da su Hrvatskoj potrebni Srbi kako bi njeni građani imali suseda, i kako bi dva naroda sarađivala u svimo blastima – od ekonomije, do kulture.

„Da bi ugostitelji imali pouzdane ljude koji će uslužiti goste, da oni koji dolaze u pozorište mogu da pogledaju dobru predstavu, da bi arene i koncertne dvorane bile pune. Da bi ljudi svojom voljom, izborom i prema kulturnom osećaju mogli da odaberu ono što im je blisko i da se pritom osećaju slobodno“, naglasio je Pupovac.

Dodao je da su političke veze Srba i Hrvata vekovima unazad tesne i još jednom naglasio da interesi Srba moraju da budu predstavljeni u Saboru. Pupovac je istakao nadu da bi kampanja trebalo da bude ohrabrujuća za sve koji strahuju i oslobađajuća za sve koji nedovoljno veruju ili imaju negativne emocije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare