Kazanj Rusija pucnjava skola
Kazanj pucnjava u školi Foto:Screenshot/Twitter/@Ozkok_A

Najmanje 11 osoba, među kojima učenici i jedna učiteljica ubijeni su u pucnjavi u školu u Kazanju, glavnom gradu Republike Tatarstan. Dvojica tinejžera pucali su na svoje školske drugove. Jedan od njih lišen je slobode, a na društvenim mrežama su se pojavili snimci njegovog hapšenja.

Pročitajte još:

Kako javljaju RIA Novosti, dvojica tinejdžera otvorila su vatru u blizini škole, a kasnije se čula eksplozija. Prema prvim informacijama, jedan od napadača je đak škole. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci hapšenja.

Takođe, na društvenim mrežama su se pojavile fotografije na kojima je navodno jedan od napadača, a koja je nastala neposredno pre napada. Reč je Ilnazu Galiavievu.

Loklane vlasti još nisu potvrdile da je on jedan od napadača.

Drugi napadač, koji je odbio je da se preda policajcima, na četvrtom spratu škole držao je taoce. Policija je uspela da ga likvidira, javlja TASS.

Podsećamo, do pucnjave je došlo danas u Kazanjskoj školi broj 175, nakon raspusta i neradnih dana koji su u Rusiji trajali 11 dana. Prvobitno je javljeno da je ubijeno devet osoba – učiteljica i osmoro učenika. Broj žrtava je u međuvremenu porastao na 11. Agencija TAS S navodi da su povređene 32 osobe, od kojih su 12 dece i jedna odrasla osoba prebačeni u bolnicu. Na lice mesta upućeno je više od 20 vozila Hitne pomoći. Lokalni zvaničnici saopštili su da je u toku evakuacija dece. Predsednik Tatarstana uputio se na lice mesta.

BONUS VIDEO

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar