Foto:Handout / AFP / Profimedia; Hampton County Detention Center / Zuma Press / Profimedia

Alek Murdok, advokat iz Južne Karoline, nedavno je pod čudnim okolnostima izgubio suprugu i sina. Četiri meseca kasnije, Murdok je skovao pakleni plan u pokušaju da naplati odštetu od osiguranja u iznosu od deset milona dolara. U prevaru je pokušao da uvuče i svog dilera Edvarda Smita.

Pročitajte još:

Kako Smit tvrdi, Murdoka je sreo pored puta i on mu je rekao da ga sledi. Kada su stigli do kraja puta, dao mu je pištolj.

„Želim da mi pucaš u glavu“, rekao je.

Kada je Smit odbio, Murdok je pokušao da puca u sebe iz Smitove ruke. Pištolj je opalio. Metak je okrznuo Murdoku lice nakon čega je pao na zemlju. Smit ga je upitao da li je dobro, a odgovor je bio potvrdan.

“Tada sam ga opsovao i otišao sa lica mesta. Ostavio sam  ga tu”, rekao je Smit.

Murdok je pozvao hitnu pomoć i ubrzo je prevezen u bolnicu. Policiji je rekao da je bio žrtva pucnjava, tačnije da je upucan dok je menjao gumu pored puta.

Nije prošlo mnogo vremena do trenutka kada je otkriveno da njegova priča nije istinita. Na kraju, Murdok je sam priznao da je osmislio zaveru zbog koje bi njegov preživeli sin Buster dobio isplatu životnog osiguranja u iznosu od deset miliona dolara.

 

Pozadina zavere

Istragom je utvrđeno da je Murdok bio pred bankrotom do kojeg ga je dovela njegova 20-godišnja zavisnosti od opijata. Smit je bio njegov diler kog je upoznao pre mnogo godina, kada ga je zastupao. Policija je saopštila da je advokat platio Smitu da ga upuca tako da izgleda kao da ga je pogodio zalutali metak i da je nakon pucnjave odložio pištolj na nepoznatu lokaciju. Smit je priznao da je odložio pištolj i da je bio prisutan kada se pucnjava dogodila, ali je istražiteljima rekao da nije učestvovao u zaveri.

Henri Vandermark, koji Smita poznaje više od decenije, rekao je da se advokat hvalio da policajci „neće ništa pronaći“ kada su pretražili njegovu kuću.

Murdok je optužen za prevaru, zaveru radi izvršenja prevare u osiguranju i podnošenje lažne prijave.

Misteriozna smrt porodice

Ono što ovaj slučaj čini dodatno bizarnim jeste to da su 7. juna, Murdokova supruga Mefi i sin Pol pronađeni ubijeni u porodičnoj lovačkoj kući. Sada, više od četiri meseca kasnije, njihova smrt ostaje misterija zbog koje niko nije uhapšen, niti osumljičen.

Ni ubijeni članovi advokatove porodice nisu bili bez mrlja. Naime, njegov sin Pol optužen je da je 2019. godine izazvao smrt 19-godišnjeg Malori Biča, koji je umro je kada se srušio u čamcu dok se navodno vozio u pijanom stanju.

Pol je trebalo da odgovara za ovu smrt, ali nije dočekao početak suđenja.

BONUS VIDEO: Otac zadavio troje dece i pokušao da presudi sebi: Nezapamćen zločin u Zagrebu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar