Bugarska nesreća Foto:Screenshot/BG Voice//Nova.BG

Dvoje odraslih i 12 dece povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija, saopštila je bugarska policija. Kako prenosi "dnevnik.bg", u bolnicu u gradu Stara Zagora je dovezeno 17 dece. Očevici koji su se zadesili na licu mesta govorili su za Nova.bg o stravičnim scenama koje su zatekli.

„Putovali smo, odjednom je nastala gužva. Kada smo stigli na lice mesta pitao sam šta se desilo i da li možemo da pomognemo. Rekli su nam da možemo odvesti ljude u bolnicu. Ono što sam video bio je prilično neprijatan prizor – urlanje dece, vika, vriska, potpuni užas. Bilo je vatrogasaca i policajaca, ali nije bilo vozila hitne pomoći“, rekao je Teodor Bočev, svedok nesreće.

Prema njegovim rečima, prva osoba koja je pomogla nastradalima bio je lekar koji se vozio iza autobusa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Prvo što sam video bila su neka deca. Zaustavivši se, video sam vozilo iz kojeg su deca izlazila u užasnom stanju. Uzeo sam komplet prve pomoći i krenuo ka povređenima“, rekao je Živko Stamboliev, još jedan svedok teške nesreće za Nova.bg.

Zahvaljujući lekaru koji je bio na licu mesta, organizovana je pomoć. On je davao uputstva kako da se pomogne nastradalima, rekao je očevidac.

„Situacija je bila strašna! Prvi put sam video takav užas!“, rekao je Stambolijev.

Detalje o nesreći u Bugarskoj možete pratiti u našem blogu uživo. 

BONUS VIDEO: Vozaču autobusa u Bugarskoj određen pritvor

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar