Foto: Shutterstock

Jedna 18-godišnja Kanađanka ušla je u istoriju osvojivši 48 miliona kanadskih dolara (30 miliona funti) nakon što je prvi put kupila srećku.

Juliete Lamour, iz Sault Ste Marie u Ontariju, proglašena je u petak od strane korporacije za lutriju i igre Ontarija (OLGC) za pobednicu, čime je postala najmlađa osoba koja je osvojila desetine miliona kanadskih dolara.

Lamur, koja je srećku kupila na svoj 18. rođendan na predlog svog dede, rekla je da je zaboravila na nju dok nije čula vest da je neko iz njenog rodnog grada pobedio na izvlačenju 7. januara.

Rekla je za Global Njuz: „Upravo sam napunila 18 godina i moj deda mi je predložio da kupim lutriju iz zabave“ prenosi Gardijan.

Dodala je: „Kada sam otišla u prodavnicu, nisam bila sigurna šta da tražim jer nikada ranije nisam kupila srećku, pa sam nazvala tatu koji mi je rekao da kupim Loto 6-49 brzi izbor“.

„Još uvek ne mogu da verujem da sam pogodila džekpot zlatnu kuglu na svom prvom tiketu za lutriju“, dodala je.

OLGC je rekao: „Iako je poslednjih godina bilo i drugih 18-godišnjih dobitnika na lutriji širom Kanade, niko nije dobio toliko kao Juliete“.

PROČITAJTE JOŠ:

Studentkinja je dalje opisala kako je sve saznala na poslu, a da je njen kolega „u neverici pao na kolena“. Iako joj je rečeno da može ranije da ode sa posla, njena majka je insistirala da ostane i završi smenu.

Lamour je rekla da planira da uloži većinu svojih dobitaka uz pomoć svog oca, koji je finansijski savetnik. Ona želi da putuje kada završi studije, ali je rekla da želi da se vrati u severni Ontario kako bi postala lekar koji će se baviti medicinom.

„Kada završimo školu, moja porodica i ja ćemo izabrati kontinent i početi da istražujemo“, rekla je ona. „Želim da iskusim različite zemlje, proučavam njihovu istoriju i kulturu, probam njihovu hranu i slušam njihov jezik“.

„Novac vas ne definiše. Posao koji radite će vas definisati“, dodala je ona.

BONUS VIDEO: Loto groznica trese Ameriku: Ko je dobitnik 700 miliona dolara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar