Milojko Spajic Ministar finansija i socijalnog staranja CG
Milojko Spajić Foto:Vlada Crne Gore/GOV.ME/S. Matić

Predsedništvo Pokreta „Evropa sad!“ jednoglasno je danas odlučilo da svog lidera Milojka Spajića kandiduje na predstojećim izborima za predsednika Crne Gore.

Tu odluku treba da verifikuje Glavni odbor „Evrope sad!“.

Milojko Spajić je prvi poznati predsednički kandidat uoči izbora zakazanih za 19. mart.

U saopštenju Pokreta piše da „relevantna i kredibilna istraživanja javnog mnjenja jasno pokazuju da predsednik Pokreta ‘Evropa sad!’ ulazi u drugi krug i pobeđuje kandidata DPS-a, ma ko on bio“.

„Upućujemo poziv svim građanskim i manjinskim partijama koje dele našu viziju Crne Gore, da podrže Milojka Spajića i budu deo velike pobede na predstojećim izborima i time daju doprinos objedinjavanju istinski evropskih i demokratskih snaga“, naveli su u saopštenju.

„Evropa sad!“ je vanparlamentrani pokret, osnovan u junu, koji predvode bivši ministri u prvoj vladi posle izbora premijera Zdravka Krivokapića – Milojko Spajić i Jakov Milatović. Oni su ostvarili dobar rezultat na podgoričkim izborima i Milatović će biti gradonačelnik.

U Krivokapićevoj vladi pokrivali su ekonomske resore, a ime pokretu dali su po ekonomskom programu „Evropa sad!“ kojeg su pokrenuli tokom ministarskog mandata. Njime je ukinut doprinos za zdravstvo, minimalna plata je povećana sa 222 na 450 evra, a prosečna plata sa 530 na 670 evra. Ti potezi su im doneli ogromnu popularnost, dok su ekonomisti upozoravali da će taj program voditi „grčkom scenariju“ prezaduživanja.

Njih dvojica često ističu da su ostavili visoko plaćene poslove i uspešnu karijeru kako bi pomogli Crnoj Gori.

***

BONUS VIDEO: Objavljeni konačni rezultati izbora u Podgorici: Opozicija potukla Mila Đukanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar