Foto: Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool/ AP

Lideri EU postigli su kasno sinoć dogovor o embargu na uvoz ruske nafte brodovima do kraja godine, u okviru sankcija protiv Rusije zbog napada na Ukrajinu. Prvi odgovor iz Rusije stigao je od stalnog predstavnika Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihaila Uljanova.

Uljanov se oglasio na Tviteru odgovorom na objavu predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, prenosi Gardijan.

„Kao što je juče ispravno rekla (Ursula fon der Lajen prim. aut.), Rusija će naći druge uvoznike“, rekao je on.

„Važno je napomenuti da ona sada protivreči svojoj jučerašnjoj izjavi. Vrlo brza promena načina razmišljanja ukazuje da EU nije u dobrom stanju“, dodao je.

Podsećamo, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, objavio je nešto pre ponoći da je na sastanku u Briselu postignut dogovor o zabrani uvoza ruske nafte.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo se odmah odnosi na više od dve trećine uzvoza nafte iz Rusije, čime se prekida značajan izvor finansiranja ruske vojne mašinerije“, napisao je Mišel na Tviteru.

Predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, pozdravila je dogovor Evropskog saveta o sankcijama za rusku naftu, prenosi Tanjug.

„Ovo će do kraja godine efektivno prekinuti oko 90 procenata uvoza nafte iz Rusije u EU“, napisala je Lajen noćas na Tviteru.

Mišel je naveo da će se pristisak na Rusiju nastaviti do završetak rata u Ukrajini.

BONUS VIDEO: Ruska vojska patrolira Severodonjeckom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar