Andrey Belousov i Vladimir Putin Foto:Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kandidat za ministra odbrane Rusije Andrej Belousov izneo je danas pred Savetom Federacije, na konsultacijama o svojoj kandidaturi, niz zadataka na kojima će raditi ako bude imenovan.

„Novčane nadoknade vojnim licima koja učestvuju u zoni specijalne vojne opercije, sve vrste isplata, danas je podignuta lestvica na najmanje 200.000 rubalja, ali život se ne svodi samo na novčana primanja, imamo na čemu da radimo, to se odnosi i na stambeno zbrinjavanje učesnika specijalne vojne operacije“, rekao je Belousov, prenosi RIA Novosti.

Andrey Belousov Foto:EPA-EFE/LILLIAN SUWANRUMPHA

Dodao je da planira da posveti pažnju i vojnom zdravstvu i naveo da su mnogi učesnici specijalne vojne operacije u Ukrajini, kako zvanična Moskva naziva invaziju na tu zemlju, suočeni sa tim da nisu primljeni u civilne klinike, a vojne bolnice su pretrpane.

POGLEDAJTE JOŠ:

U Savetu Federacije, gornjem domu Federalne skupštine Rusije, danas se održavaju konsultacije o kandidatima za ministarska mesta u „bezbednosnom bloku“, odnosno kandidatima za ministre odbrane, unutrašnjih poslova, pravde i za vanredne situacije.

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je predložio Belusova za ministra odbrane. Belousov je do sada bio potpredsednik Vlade Rusije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar