Foto: TANJUG/AP Photo/Carolyn Kaster

Prva dama Ukrajine, Olena Zelenska, primila je u Vašingtonu nagradu za ljudska prava u ime naroda Ukrajine, kao priznanje za njihovu borbu protiv ruske invazije. Predsednik SAD Džo Bajden i njegova supruga primili su tokom dana Zelensku u Beloj kući gde su dve prve dane i delegacije Ukrajine i SAD održale sastanak.

Memorijalna fondacija žrtvama komunizma odala je priznanje ukrajinskom narodu nagradom za ljudska prava. Zelenska, koja ove nedelje boravi u Vašingtonu, lično je primila nagradu.

„Čast je biti ovde i primiti ovu nagradu u ime svakog Ukrajinca i Ukrajinke koji se danas bore protiv ruske agresije“, rekla je supruga ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Nešto ranije američki predsednik Džo Bajden, sa cvećem u rukama, i prva dama Džil Bajden, dočekali su Olenu Zelensku u Beloj kući. Posle toga, dve prve dame i delegacije Ukrajine i SAD održale su sastanak.

Foto: TANJUG/AP Photo/Andrew Harnik

Džil Bajden i Olena Zelenska su se prethodni put srele tokom nenajavljene posete prve dame SAD zapadnoj Ukrajini u maju, kada su posetile jednu školu i pridružile se deci koja su pravila poklone za Dan majki.

Prva dama Ukrajine sutra će se obratiti članovima Kongresa.

***

BONUS VIDEO: Da li se u Ukrajini dogodio genocid?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare