Zukan Helez i Nenad Nešić Foto: N1

Ministri odbrane i bezbednosti Bosne i Hercegovine javno su razmenili uvrede, optužujući jedan drugog za drogiranje i alkoholizam, a u pozadini tog sukoba su njihovi suprotni politički stavoovi, piše danas agencija HINA.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez iz SDP BiH je u intervjuu za sarajevsku komercijalnu televiziju „Face“ ustvrdio u petak da njegov kolega u Veću ministara i ministar bezbednosti Nenad Nešić ima „probleme s drogom“.

„Nešić koliko potegne ‘belog’, tako i reaguje! Treba mi logoped kad pričam s njim“, kazao je Helez u odgovoru na kritiku koju su na njegov račun izrekli zvaničnici Srba i Nešić kada je on ranije kazao da ima obaveštajne podatke da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik spreman na bekstvo iz BiH i da je njegova politička karijera gotova. To je ponovio i u petak.

„Stojim pri tome da će Dodik pobeći iz BiH! To je tačna informacija“, kazao je ministar odbrane BiH koji tvrdi da ima „svoje ljude“ i obaveštajnoj službi Srbije BIA i da zna da su već vođeni pregovori o tome ko će naslediti Dodika.

Na te je izjave je danas odgovorio Nešić koji je za ministra bezbednosti imenovan kao čelnik stranke Demokratski narodni savez (DNS), koja je koalicioni partner Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

U izjavi koja je medijima dostavljena iz njegovoog kabineta Nešić je najavio da će tužiti Heleza za klevetu i za njega je ustvrdio da je „alkoholičar koji se tuče po kafanama“.

U toj izjavi kojuje HINA ocenila kao bizarnu, ministar bezbednosti je priznao da je i sam sklon alkoholu, ali tvrdi da se ne drogira.

„U životu sam se tri puta napio i to mi je najveći…. greh, ali ni tada nisam tukao ljude na parkingu bolnice, niti u kafanama, a ni na stadionu, kao što je to činio Helez“, izjavio je ministar Nešić.

***

BONUS VIDEO: Selo u Bosni u strahu nakon nestanka starice – pronađena žena gola i vezana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar