Foto:EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Demonstranti su u subotu izašli na ulice Atlante nakon što je policija ubila Afroamerikanca koji je zaspao u automobilu dok je čekao u redu ispred restorana brze hrane, prenosi agencija Rojters. Biro za istragu savezne države Džordžije saopštio je da istražuje ubistvo 27-godišnjeg Rašarda Bruksa iz Atlante. Policija je saopštila da se Bruks opirao hapšenju nakon što je pao na alko-testu u petak uveče, prenosi "Glas Amerike".

Protesti zbog Bruksovog ubistva počeli su u subotu i očekuje se da će se nastaviti tokom dana. Lokalni aktivisti zatražili su da se otpusti šefica policije Atlante Erika Šilds.

Novi incident dogodio se nakon višenedeljnih protesta širom SAD zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijskog privođenja u Mineapolisu.

Istražitelji su saopštili i da ispituju video koji su snimili očevici, a na kojem se vidi Bruks na zemlji, ispred automobila, kako se bori sa dva policajca, a zatim grabi omamljivač jednog od njih.

Posle nekoliko sekundi, počinje da beži, nakon čega jedan od policajaca koristi omamljivač. Na snimku se čuju pucnji i kako neko viče „uhvatio sam ga“, a zatim se vidi kako Bruks leži na zemlji, piše Rojters.

Tužilac okruga Fulton saopštio je da je njegova kancelarija „već pokrenula intenzivnu, nezavisnu istragu incidenta“, dok čeka rezultate istrage biroa države Džordžije.

Vlasti još nisu objavile imena dvojice belih policajaca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar