Foto: Robert ATANASOVSKI / AFP / Profimedia

U organizaciji opozicije održan je protest ispred zgrade Vlade Severne Makedonije u Skoplju pod geslom "Zaev ostavka – sloboda narodu".

Na današnjem protestu predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski pozvao je građane na masovne proteste, jer kaže postoje informacije da ovih dana Zaev prodaje Makedoniju.

Foto: Robert ATANASOVSKI / AFP / Profimedia

 

Mickoski je dodao da Zoran Zaev priprema nacionalni poraz, ali da od svakog zavisi da li će to promeniti.

Pročitajte još:

„Kao čovek i kao pojedinac mogu mnogo toga, ali svi zajedno, ujedinjeni jedni pored drugih, možemo sve. A za ovu bitku, dragi prijatelji, potrebni su ljudi. Mladi i stari, muško i žensko, trebalo bi da se usude i suprotstave se“, rekao je Mickoski, prenosi Vesnik.

Mickoski je istakao da će, ako sada u ove sate, dane ne izađemo i ne suprotstavimo se, biti prekasno.

Opoziciona makedonska partija VMRO-DPMNE protestovala je u i četvrtak uveče kolonom automobila u Skoplju zbog, kako je navela, „zaštite nacionalnih crvenih linija, poslednje linije odbrane makedonskog identiteta“.

Foto: Robert ATANASOVSKI / AFP / Profimedia

VMRO-DPMNE je pozvao ljude da protestuju protiv nacionalne politike Zorana Zaeva i vlade, koji su, kako navode, spremni da rasprodaju makedonske nacionalne interese.

„Organizovanjem ovog protesta želimo da na miran način izrazimo revolt protiv namere vlade i Zaeva da trguju našim jezikom, narodom, identitetom i istorijom“, navodi se u saopštenju.

VMRO-DPMNE tražio je od ljudi koji učestvuju u protestu da poštuju zaštitne mere uvedene zbog koronavirusa, uključujući držanje distanci i nošenje maski, kako bi se zaštitilo javno zdravlje.

Foto: Robert ATANASOVSKI / AFP / Profimedia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar