Protesti u Podgorici Foto:Mirko Kotlaš

Građanski protest zbog, kako su kazali organizatori, ustavne, ekonomske i socijalne anarhije u Crnoj Gori, održava se na platou ispred Skupštine Crne Gore.

Učesnici građanskog protesta okupljaju se na platou ispred crnogorskog parlamenta.

Protest formalno organizuje Forum slobodnih građana Luča zbog, kako su saopštili, ustavne, ekonomske i socijalne anarhije u Crnoj Gori.

Okupljeni građani nose transparente na kojima piše „Ima nas“, „Za Crnu Goru, za EU“…

Vijore se zastave Crne Gore, Evropske unije (EU), Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Ukrajine, zastave s likom Krsta Zrnova Popovića….

Građani će sa protesta, koji će biti organizovan pod sloganom Ima nas, zahtevati organizovanje prevremenih parlamentarnih izbora i povlačenje iz procedure predloga Zakona o predsedniku.

Iz Foruma slobodnih građana Luča kazali su ranije da niko više nema pravo da ćuti i ostane nem na ustavnu, ekonomsku i socijalnu anarhiju u Crnoj Gori.

„Pozivamo sve pojedince, grupe građana, udruženja i političke subjekte da iskažu svoj stav i da se uključe u zajedničko vaninstitucionalno i institucionalno delovanje”, poručili su iz Foruma Luča.

Oni su naveli da u Skupštini ne postoji vrednosna većina koja veruje i bori se za evropsku budućnost Crne Gore, a da pravno nasilje iskazano kroz ignorisanje potpuno jasnih ustavnih normi, uzrokuje pravnu nesigurnost građana i društva u celini, pišu Vijesti.

Protest su podržali Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate Crne Gore, Socijaldemokratska partija, Liberalna partija.

Protest je podržao i predsednik Milo Đukanović.

“Podrška protestnom skupu čiji je cilj vraćanje kredibiliteta i legitimiteta institucijama i zaštita Crne Gore”, kazao je Đukanović.

***

BONUS VIDEO: Objavljeni konačni rezultati izbora u Podgorici: Opozicija potukla Mila Đukanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare