Foto: Medija centar Beograd

"Na adresu kabineta Predsednika Crne Gore danas je dostavljeno pismo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsedniku Đukanoviću povodom nesreće na Cetinju u kojoj je život izgubilo 11 lica, među kojima 2 dece, a 6 povređeno. Pismo je upućeno sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića koji se predstavio kao ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori", navodi se u zvaničnom saopštenju službe za informisanje predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Služba za informisanje Predsednika Crne Gore saopštila je da je na adresu kabineta Predsednika Crne Gore sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića dostavljeno pismo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

U saopštenju se navodi da se Božović predstavio kao ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori i podsetili su da je Božović odlukom Vlade Crne Gore u novembru 2020. proglašen personom non grata.

„Današnji potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore. Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija. Kabinet Predsjednika Crne Gore će ovim povodom zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore od strane V. Božovića. Napominjemo da je pismo iste sadržine drugi put u toku dana prosleđeno sa zvanične e-mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori“, zaključuje se u saopštenju kabineta Predsednika Crne Gore.

***

BONUS VIDEO: Građani Cetinja o masakru u njihovom gradu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare