Talasi

Još jedan od trojice makedonskih turista, koji su nestali u uzburkanom moru kod Posidija na Halkidikiju, pronađen je danas živ, posle više od 18 sati potrage, javljaju makedonski mediji.

Prethodno je sinoć pronađen još jedan od trojice prijatelja iz Severne Makedonije, koji su nestali nakon što su, posle rođendanske proslave, ušli u more na plaži Miti, ne obazirući se na jak vetar i talase.

Kako prenosi Telma, 30-godišnjeg državljanina Severne Makedonije danas je pronašao teretni brod koji je plovio pod zastavom Gibralatra i njegovo zdravstveno stanje je dobro. On je prebačen u bolnicu.

Pročitajte još:

Gradonačelnica Kasandre Anastasija Halkija rekla je za solunski portal da je pronađeni državljanin Severne Makedonije najverovatnije preživeo više od 18 sati u moru zahvaljujući dobroj kondiciji i smirenosti, navodi Plus info.

Grčki Ekatimerini objavio je ranije da su Obalsku stražu obavestili kupači koji su videli trojicu mladića kako ih je odnela morska struja, a akcija spasavanja počela je sinoć oko 19 časova.

Lokalno stanovništvo poznaje ovo mesto i izbegava ga, ali ne i neki od turista, rekli su meštani grčkim medijima i dodali da najverovatnije zbog severozapadnih vetrova kupači nisu mogli da plivaju nazad na obalu.

Potraga za poslednjim od trojice nestalih se nastavlja.

BONUS VIDEO: Dan kada se tresao Japan – sećanje na katastrofu u Fukušimi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar